Rimac Nevera за 2 млн. евро на агресивен офроуд, преди да бъде ударена стена. Видео!

  • Галерия с 24 снимки. Галерия с 24 снимки.

18 Nov 2021

Мате Римац голям! Вероятно много от вас знаят историята му, как започва с електрифициране на BMW E30 в гаража на баща си, когато е едва на 19,  основава Rimac Automobili през 2009, а преди броени дни стана шеф на новосформираната марка Bugatti Rimac. Безспорен гений и прозорлив човек.

И човек с тънко чувство за хумор, което личи и от видеото с Ричард Хамънд, в което двамата обсъждат катастрофата на Хамстера, в която той пострада сериозно и след която един от малкото произведени Concept One изгоря до пепел.

Най-новото видео на Rimac е по повод унищожаването на най-новия, мощен, бърз и скъп модел на хърватската компания – Nevera. Един от няколкото предпроизводствени прототипа, които хората на Мате използват за доизпипване на техниката, както и за промоционални цели. С цел хомологация на автомобила обаче, са необходими и краштестове. Rimac вече блъсна няколко коли за сертифициране в Европа, но са необходими още тестове за легализиране в САЩ. И съдбата на тази кола е точно такава.

Преди обаче да бъде изпратена в стената, както казва смият Мате, същият решава да я изпрати подобаващо, с не особено щадяща колата за 2 млн. евро офроуд разходка из строителната площадка на бъдещия кампус на компанията.  

 

Лукс от Китай!