2018 Triumph Speed Triple RS изглежда страхотно. Моторът е със 150 коня

  • Галерия с 19 снимки. Галерия с 19 снимки.

09 Feb 2018

‘Factory streetfighter’. Така Triumph наричат класа на мощните голи мотори, който според тях води началото си именно от излезлия през 1994-та Speed Triple. Току-що обновеният вариант на байка изглежда по-добре от всякога и идва с приятни допълнения спрямо модела от миналата година.

Техническите и визуални ъпдейти засягат и двете версии – S и RS. И двете се задвижват от 1050-кубиковия 3-цилиндрово двигател в който има 105 нови компонента. Сега машината генерира 150 к.с. (+7%) и 117 Нм (+4%). Колелата са нови, както и ауспусите на машините – при S накрайниците са боядисани в черно, отворите им са по-големи, добавени са топлинни щитове от неръждаема стомана, а капачките им изглеждат по-яко. RS пък серийно идва с олекотена система Аrrow с карбонови елементи, която изглежда още по-яко.

Новости има и по електрониката и управлението. Уредите вече са съсредоточени в 5-инчов TFT екран от който могат да се избират до пет режима на каране, а самите бутони по конзолите са с иновативна LED подсветка. ABS системата съобразяваща се с това колко е „легнал“ каращия също е сериен. Разгледайте приятната галерия и гледайте видеото от представянето на моторите, там ще чуете и как звучат те.

Първородната Godzilla!